22 meters west
22 meters east
22 meters south-west
22 meters north-east
Ans.- B
Q2)-A man walks 10m in front and 10m to the right.Then every time turning to his left,he walks 5,15 and 15m.How far is he now from his starting point?
5m
10m
15m
20m
Ans.- A
Q3)-Anirudh started to move in the direction of East and turned to his left after moving 20 m.Then he moved 10 m before turning to right.He moved 10 m and turned towards south and moved 50 m.How far is he from starting point and in which direction?
40 m,South
35 m,South
38 m,South-East
50 m,South-East
Ans.- D
Q4)-One evening Amit and Gaurav were talking each other face to face at a crossing. If Gaurav;s shadow was exactly to the left of Amit, which direction was Amit facing ?
East
West
North
South
Ans.- C
Q5)-Ram put his clock on the table in such a way that at 6 PM hour hand points to North. In which direction the minute hand will point at 9:15 PM ?
South-east
South
North
West
Ans.- D
Q6)-Two cars start from the opposite places of a main road, 150 km apart. First car runs for 25 km and takes a right turn and then runs 15 km. It then turns left and then runs for another 25 km and then takes the direction back to reach the main road. In the mean time, due to minor break down the other car has run only 35 km along the main road. What would be the distance between two cars at this point?
65 km
75 km
80 km
85 km
Ans.- A
Q7)-A child is looking for his father. He went 90 meters in the east before turning to his right. He went 20 meters before turning to is right again to look for his father at his uncle's place 30 meters from this point. His father was not there. From there, he went 100 meters to his north before meeting his father in a street. How far did the son meet his father from starting point ?
80 metre
90 metre
100 metre
110 metre
Ans.- C
Q8)-Gaurav walks 20 metres towards North. He then turns left and walks 40 metres. He again turns left and walks 20 metres. Further, he moves 20 metres after turning to the right. How far is he from his original position ?
40 metres
50 metres
60 metres
70 metres
Ans.- C
Q9)-A man is facing west. He turns 45 degree in the clockwise direction and then another 180 degree in the same direction and then 270 degree in the anticlockwise direction. Find which direction he is facing now ?
South-West
West
South
East-South
Ans.- A
Q10)-Ajay walked 30m towards East, took a right turn and walked 40m.Then he tooh a left turn and walked 30m.In which direction is he now from the starting point?
North east
South
South east
West
Ans.- C
No comments:
Post a Comment