Friday, March 3, 2017

Quant Quiz

Q1)-A piece of work can be done by 8 boys in 4 days working 6 hours a day. How many boys are needed to complete another work which is three times the first one in 24 days working 8 hours a day?
2
3
5
6
Ans.- B


Q2)-X can do a work in 15 days. After working for 3 days he is joined by Y. If they complete the remaining work in 3 more days, in how many days can Y alone complete the work?
2 days
3 days
5 days
10 days
Ans.- C


Q3)-A and B separately can complete a work in 6 days and 3 days respectively. If they work together, then in how many days will they complete the work
4
3
2
8
Ans.- C


Q4)-14 men can complete a work in 12 days. 4 days after they started the work , 2 more men joined them. How many days will they take to complete the remaining work ?
9
6
5
7
Ans.- D


Q5)-A is thrice as good a workman as B and takes 10 days less to do a piece of work than B takes. B alone can do the whole work in
5 days
10 days
9 days
15 days
Ans.- D


Q6)-Ritu can complete a piece of work in 5 days, but with the help of her son she can do it in 3 days. Find the time taken by the son alone to complete the work.
15 days
13 days
11 days
9 days
Ans.- A


Q7)-To complete a work A and B takes 8 days, B and C takes 12 days, A,B and C takes 6 days. How much time A and C will take
16 days
8 days
24 days
none of these
Ans.- B


Q8)-A and B together can plough a field in 10 hours but by himself A requires 15 hours. How long would B take to plough the same field?
10 hours
20 hours
30 hours
40 hours
Ans.- C


Q9)-8 men and 4 women together can complete a piece of work in 6 days. Work done by a man in one day is double the work done by a woman in one day. If 8 men and 4 women started working and after 2 days, 4 men left and 4 new women joined, in how many more days will the work be completed?
5 days
8 days
6 days
9 days
Ans.- A


Q10)-P and Q separately can dig a well in 32 days and 24 days respectively. They completed the same work in 8 days with the help of R. Then R can dig a well alone in:
18(2/5) days
19 (1/5) days
12 (3/5) days
15 days
Ans.- B


Wednesday, March 1, 2017

Computer Quiz

Q1)-The search companion can
locate all files containing a specified phrase
restrict its search to a specified set of folders
cannot locate all files containing a specified phrase or restrict its search to a specified set of folders
None of these
Ans.- A


Q2)-Which of the following cannot be part of an e-mail address?
Period
At sign
Space
Underscore
Ans.- C


Q3)-Which of the following must be contained in a URL?
A protocol identifier
The letters www.
The unique registered domain name
www.and the unique registered domain name
Ans.- D


Q4)-Which of the following information systems focuses on making manufacturing processes more efficient and of higher quality?
Computer aided manufacturing
Computer integrated manufacturing
Computer aided software engineering
None of these
Ans.- A


Q5)-A device for changing the connection on a connector to a different configuration is
a competent
an attachment
an adapter
None of these
Ans.- C


Q6)-To navigate to a new web page for which you know the URL, type that URL in the browser's … and press Enter
Address bar
Domain bar
Address button
None of these
Ans.- A


Q7)-A computer's type, processor and operating system define its
Brand
Size
Platform
Speed
Ans.- D


Q8)-A website address is a unique name that identifies a specific ___________ on the web
Web browser
Website
PDA
Link
Ans.- A


Q9)-Which of the following places the common data elements in order from smallest to largest?
Character, file, record, field, database
Bit, byte, character, record, field, file, database
Character, record, field, file, database
Character, field, record, file, database
Ans.- B


Q10)-Which of the following statements is false concerning file names?
Files may share the same name or the same extension but not both
Every file in the same folder must have a unique name
File extension is another name for file type
None of these
Ans.- D


English Quiz

In questions ( 1 to 10 ) : Spot the error 

Q1)- Raman developed the habit (A) / for sleeping late (B)/ when he was staying in the hostel. (C) / No Error (D)

A
B
C
D
Ans.- B
Replace for with of


Q2)-It is the duty of every right thinking citizen (A) / to try to make (B) / the whole world a happier place to live (C) / No Error (D)
A
B
C
D
Ans.- C
Add in after live


Q3)-The top-ranking candidates (A) / will be appointed in senior jobs (B) / in good companies (C) / No Error (D)
A
B
C
D
Ans.- B
Replace in by to


Q4)-My niece has been married (A) / with (B) / the richest man of the town (C) / No Error (D)
A
B
C
D
Ans.- B
Replace with by to


Q5)-The venue of examination (A) / is one mile (B) / further up the hill (C) / No Error (D)
A
B
C
D
Ans.- A
Replace of by for


Q6)-The doctor referred the patient (A) / for the OPD (B) / without examining him. (C) / No Error (D)
A
B
C
D
Ans.- B
REplace for by to


Q7)-A man who always convince (A) / on the faults of his children (B) / is their worst enemy (C) / No Error (D)
A
B
C
D
Ans.- B
Replace on by at


Q8)-I do not understand (A) / why (B) / he is so angry at me. (C) / No Error (D)
A
B
C
D
Ans.- C
Replace at by with


Q9)-I am hearing a lot (A) / about the problem (B) / of AIDS these days (C) / No Error (D)
A
B
C
D
Ans.- B
Replace about by of


Q10)-Because of his innocence (A) / he can not distinguish (B) / a cheat for an honest person (C) / No Error (D)
A
B
C
D
Ans.- C
Replace for by from


Quant Quiz

Q1)-In each of following find what will come in place of ?
22 ? 673 2696 8093

133
155
134
158
Ans.- C


Q2)-17 52 158 477 ? 4310
1433
1432
1435
1434
Ans.- C


Q3)-1.5, 2.3, 3.1, 3.9, ?
4.2
4.4
4.7
5.1
Ans.- C


Q4)-2, 4, 6, 8, 10, ?
11
12
13
14
Ans.- B


Q5)-544, 509, 474, 439, ?
401
402
404
445
Ans.- C


Q6)-4725,1050,300,120,80,?
40
160
120
60
Ans.- B


Q7)-5, 13, 29, 61, 125, 253,?
502
509
510
509
Ans.- D


Q8)-196, 200, 209, 234, 283, 404, 573, ?
874
840
862
879
Ans.- C


Q9)-4, 9, 25, 49 , ?
64
81
121
123
Ans.- C


Q10)-0, 1, 8, 27, 64, ?
91
125
127
256
Ans.- B


Computer Quiz

Q1. _______ is HTML codes written in a text editor to make web pages?
a. Source code
b. HTML tags
c. Source elements
d. Roots
e. None of these
Q2. What is the extension of Security Key file?
a. .key
b. .sk
c. .sec
d. .skf
e. None of these
Q3. An access _________ provides wireless access to a network.
a. point
b. line
c. phone
d. modem
e. None of these
Q4. Active ________ technology is used in high quality flat-panel displays, such as laptop screens and thin computer monitors?
a. crystal 
b. extension
c. matrix
d. zip
e. None of these
Q5. In ADC, what is the meaning of C?
a. Connection
b. Converter
c. Computer
d. Communication
e. None of these
Q6. _______ is used in copiers and scanners to feed pages into machine ?
a. ADF
b. USB
c. Ctrl + P
d. Launch pad
e. None of these
Q7. ________ is free software that is supported by advertisements
a. Admob
b. Adware
c. Mozilla
d. Inmobi
e. None of these
Q8. What is the full for of AIFF?
a. Apple Interchange File Format
b. Audio Internet File Format
c. Audio Interchange File Format
d. Audio Interchange Fixed Format
e. None of these
Q9. An alert box, is also called as _______?
a. message box
b. virus box
c. Admin Warning
d. Pop up Box
e. None of these
Q10. ________ is a set of commands, functions, and protocols which programmers can use when building software for a specific operating system.
a. Array
b. Bind
c. DNS
d. API
e. None of these
Answers:
1-a
Source code
Source code is any collection of computer instructions (possibly with comments) written using some human-readable computer language, usually as text.
2-a
.key
A security key contains registration information or a secutiry code for a software program; often created when the program is registered;typically stored in the program’s application folder or the system preferences folder.
3-a
Point
In computer networking, a wireless access point (WAP) is a networking hardware device that allows wireless devices to connect to a wired network using Wi-Fi, or related standards.
4-c
matrix
The images on active matrix screens are created by laying diodes, or small semiconductors, over a grid of ultra small wires.
5-b
Converter
A common use for an ADC- Analog to Digital Converter – is to convert anolog video to a digital format.
6-a
ADF
In multifunction or all-in-one printers, fax machines, photocopiers and scanners, an automatic document feeder or ADF is a feature which takes several pages and feeds the paper one page at a time into a scanner or copier, allowing the user to scan, and thereby copy, print, or fax, multiple-page documents.
7-b
Adware
Adware, or advertising-supported software, is any software package that automatically renders advertisements in order to generate revenue for its author. The advertisements may be in the user interface of the software or on a screen presented to the user during the installation process.
8-c
Audio Interchange File Format
Audio Interchange File Format (AIFF) is an audio file format standard used for storing sound data for personal computers and other electronic audio devices.
9-a
Message Box
An alert box, sometimes called a message box, is a small window that pops up on your screen to warn you that your computer is about to perform an operation with potentially damaging consequences.
10-d
API
API (application program interface) is a set of routines, protocols, and tools for building software applications. The API specifies how software components should interact and APIs are used when programming graphical user interface (GUI) components.

Reasoning Quiz

Q1)-In a certain language , PEN is written as QDM , then how BOOK will be written in that code
CMJN
CNNJ
CNLS
NMJP
Ans.- B


Q2)-In a certain language , PILOT is written as LIPTO , then how MASON will be written in that code ?
SAMNO
MANSO
SMAON
NASOM
Ans.- A


Q3)-In a certain language , GARDENER is coded as FBQEDODS , then what will be code for DRAMATIST ?
CSNZZTHUS
CSZNZUHTS
ZCSNUTHZU
none of these
Ans.- B


Q4)-In a certain language, 'Tea' is called 'Coffee' , 'Coffee' is called 'Salty' , 'Salty' is called 'Sweet' and 'Sweet' is called 'Tasty' , then the 'Sweet Coffee' will be coded as
Tasty Tea
Salty Tea
Salty Tasty
Tasty Salty
Ans.- D


Q5)-If 'pink' means 'blue' , 'blue' means ' white' , 'white means 'black' , 'black' means 'red' and 'red' means 'green' , then what is the colour of 'Blood' ?
red
white
black
blue
Ans.- C


Q6)-If in a certain language , A is coded as 1 , B is coded as 2 and so on, how is SCIENCE coded in that language ?
199354135
913941553
193951435
none of these
Ans.- C


Q7)-If in a certain language, MARRY is coded as 01223 , GAIENT is coded as 415876, how is MARRIAGE coded ?
01252184
01225148
10228415
None of these
Ans.- B


Q8)-If in a certain language, NUT is coded as 213, BUT is coded as 413 and NOT is coded as 253 ,How is BUTTON coded ?
413352
413523
415233
143352
Ans.- A


Q9)-If in a certain language , 9 is coded as U , 3 coded as E , 6 coded as P , 1 is coded as S and 2 is coded as R. How is 62311923 coded in that language ?
RESUPRSE
PRESURES
PRESSURE
None of these
Ans.- C


Q10)-In a certain code language , '62' means ' how beautiful' and '436' means 'she is beautiful' . What is the code for 'She' ?
2
6
Either 4 or 3
Either 4 or 6
Ans.- C


English Quiz

Q1)-The revolution in art has not lost its steam; it ____ on as fiercely as ever.
meanders
trudges
ambles
rages
Ans.- D


Q2)-Everyone in this universe is accountable to God ----------- his actions.
about
for
against
of
Ans.- B


Q3)-The peasants were the least ____ of all people, bound by tradition and ____ by superstitions.
enfranchised - rejected
free - fettered
pinioned - limited
enthralled - tied
Ans.- B


Q4)-The opposition parties allege that prices of essential commodities are ----------- like a runaway ballon.
soaring
reviving
leaping
flying
Ans.- A


Q5)-There are _______ views on the issue of giving bonus to the employees.
independent
divergent
modest
adverse
Ans.- B


Q6)-He has _______ people visiting him at his house because he fears it will cause discomfort to neighbours
curtailed
requested
stopped
warned
Ans.- C


Q7)-Crestfallen by having done poorly on the GRE, Susan began to question her abilities. Her self-confidence was ..........
appeased
destroyed
placated
sustained
Ans.- B


Q8)-Crows appear to behave ………………, actively helping one another to find food.
mysteriously
warily
cooperatively
defensively
Ans.- C


Q9)-Unwilling to admit that they had been in error, the researchers tried to ____ their case with more data obtained from dubious sources.
ascertain
buttress
refute
absolve
Ans.- B


Q10)-The student was extremely foolhardy; he had the ____ to question the senior professor's judgment.
wisdom
temerity
interest
trepidation
Ans.- B


Quant Quiz

Directions (Q1-Q5): Answer the questions on the basis of the following information.
In a school having 6400 students, boys and girls are in the ratio 3:5. The students play Badminton, Table Tennis or both the sports. 12% of the boys play only Badminton. 22% of the girls play only Table Tennis. 24% of the total students play only Badminton and the number of boys playing both the sports is six times the number of boys playing only Badminton.
Q1. How many boys play Badminton?
a. 1020
b. 288
c. 960
d. 1708
e. None of these
Q2. How many girls play only Badminton?
a. 288
b. 880
c. 1536
d. 1872
e. None of these
Q3. How many students play Table Tennis?
a. 1260
b. 1232
c. 4800
d. 3600
e. None of these
Q4. The number of girls playing Badminton is what percent of the total number of students playing only Badminton?
a. 38.2%
b. 71.8%
c. 31.2%
d. 78%
e. None of these
Q5. What is the ratio of the number of boys to the number of girls playing both the sports?
a. 23 : 25
b. 12 : 25
c. 12 : 13
d. 25 : 13
e. None of these
Direction (Q6-Q10): What value should come in the place of question mark (?) in the following number series :
Q6. 6, 11, 32, 111, 464, ?
a) 2165 
b) 2205 
c) 2285 
d) 2345 
e) 2375
Q7. 3, 14, 39, 84, 155, ?
a) 236 
b) 258 
c) 264 
d) 272 
e) 278
Q8. 8, 12, 24, 60, 180, ?
a) 480 
b) 510 
c) 630 
d) 720 
e) 780
Q9. 168, 171, 178, 191, 212, ?
a) 243 
b) 247 
c) 251 
d) 254 
e) 257
Q10. 4, 7, 10, 11, 22, 19, 46, ?
a) 33 
b) 35 
c) 37 
d) 39 
e) 41

Answers:
Q1 – Q5:


Q1 – None of these [(288 + 1728) = 2016]
Q2 – None of these [1248 girls]
Q3 – None of these [(1264 + 3600) = 4864]
Q4 – None of these [(1248/1536 x 100) = 81.25%]
Q5 – 12 : 13 [1728 : 1872]

Q6 – Q10:
Q6 – d [Series is ×1+5, × 2 + 10, ×3 + 15, × 4 + 20]
Q7 – b [Series is 1 + 1² + 1³ , 2 + 2² + 2³ , 3 + 3² + 3³]
Q8 – c [Series is × 0.5 + 8, ×1.0 + 12, ×1.5 + 24]
Q9 – a [Series is + 1² + 2, + 2² + 3, + 3² + 4……]
Q10– b [Series 1 => 4, 4+6 = 10, 10 + 12 = 22, 22 + 24 = 26
        Series 2 => 7, 7 + 4 = 11, 11 + 8= 19, 19 + 16 = 35]

Computer Quiz

Q1)-Which among following is associated with monitor ?
CRT
ALU
CU
ARU
Ans.- A


Q2)-What menu is selected to cut, copy, and paste?
File
Tools
Special
Edit
Ans.- D


Q3)-To make a notebook act as a desktop model, the notebook can be connected to a ______ which is connected to a monitor and other devices.
bay
docking station
network
port
Ans.- B


Q4)-Virtual memory is
memory on the hard disk that the CPU uses as an externded RAM
In RAM
a back up device for floppy disks
only necessary if you do not have any RAM in your computer
Ans.- A


Q5)-What is full form of LCD ?
Liquid catalouge display
Liquid crystal display
Liquid crystal data
Liquid code display
Ans.- B


Q6)-Which among the following is a device , that is used in computers to add external components?
Storage Device such as USB
Keyboard
Ports/System Boards
RAM
Ans.- C


Q7)-What is the ultimate purpose of Defragmentation?
Make the PC faster
Create more free space
Delete temporary files
Reduce Power consumption
Ans.- B


Q8)-What is Office Open XML ?
A file format
A software
A electronic device
An international standrard
Ans.- A


Q9)-The software that could assist a person who could not use their hands for computer input is
Synthesizer
Audio digitizer
Speech recognition
Video conferencing
Ans.- C


Q10)-How to restart the computer?
Backspace + Alt
Insert + Esc
Ctrl + Alt + Delete
Ctrl + Esc
Ans.- C


Reasoning Quiz

Direction (Q1-Q5): In the questions some symbols +, *, &, – and ! are used with the following meaning as illustrated below:
‘P + Q’ means ‘P is neither greater than nor equal to Q
‘P * Q’ means ‘P is neither smaller than nor equal to Q
‘P & Q’ means ‘P is not smaller than Q
‘P – Q’ means ‘P is not greater than Q
‘P ! Q’ means ‘P is neither smaller than nor greater than Q
Now in each of the following questions assuming the given statements to be true, find which of the three conclusions I, II and III given below them is/are definitely true and give your answers accordingly.

Q1. Statements: R ! S, T + U, V & T, W * V, U & S
      Conclusions: I. W * R, II. W – U,  III. T & R
a. Only III is false
b. Only I and II are false
c. Only Either I or III is false
d. Only I and III are false
e. None is true

Q2. Statements: A & E, I – R, R * A, W + I, E – S
      Conclusions: I. R * E, II. W + R, III. S & I
a. Only I is false
b. Only II and III are false
c. Either I or II and III are false
d. Only II is false
e. Only III is false

Q3. Statements: A ! B, R * S, T & R, U * T, S – A
      Conclusions: I. U – A, II. U * S, III. T * S
a. Only I is false
b. Only II and III are false 
c. Either I or II is false
d. Only II is false
e. Only I and II are false

Q4. Statements: M * R, T + U, Z + W, U – M, R * Z
      Conclusions: I. M * W, II. T + M, III. Z – U
a. Only II is false 
b. Only II and III are false
c. Either I or II is false
d. Only I and III are false
e. Only I and II are false


Q5. Statements: R ! S, T – U, V + R, W + T, S – W
      Conclusions: I. U – V, II. U * V, III. V * U
a. None is true
b. Only I is false
c. Only II is false
d. Only III is false
e. Only I and III are false


Directions (Q6-Q10): Each of the questions consists of a question and three statements numbered I, II and III given below it. You have to decide whether the data provided in the statements is sufficient to answer the question and mark the appropriate answer choice.

Q6. Who among Amitoj, Briney, Chris, Diljeet and Eliza, each having a different weight, is the heaviest?
a. Briney is heavier than Eliza but lighter than Diljeet
b. Briney is lighter than Chris and heavier than Amitoj
c. Diljeet is heavier than Chris
a. Only I and II
b. Only I and III
c. Only II and III
d. All the statements together are required
e. Question cannot be answered even with I, II and III taken together

Q7. Towards which direction is Manya standing from Tanya?
I. Param is to the East of Tanya and to the South of Aamya.
II. Manya is to the West of Kiran and to the North of Aamya.
III. Divya is North-west of Kiran and to the North of Manya.
a. Only I and II
b. Only I and III
c. Only II and III
d. All the statements together are required
e. Question cannot be answered even with I, II and III taken together

Q8. How is “Chair” written in the code language?
I. “chair is a furniture” is written as “kaw miw raw naw”.
II. “a furniture of wood” is written as “kaw raw law sow”. 
III. “wall is ceiling” is written as “jaw faw naw”
a. Only I and II
b. Only I and III
c. Only II and III
d. All the statements together are required
e. Question cannot be answered even with I, II and III taken together

Q9. On which day of the week did Dia go for shopping?
I. Dia went for shopping neither on Saturday nor on Wednesday. 
II. Dia went for shopping after Tuesday.
III. Dia went for shopping either on Wednesday or on Friday
a. Only I and II
b. Only I and III
c. Only II and III
d. All the statements together are required
e. Question cannot be answered even with I, II and III taken together


Q10. How is A related to B?
I. B is the sister of C
II. C is the only son of his parents.
III. B, A and C are children of D.
a. Only I and II
b. Only I and III
c. Only II and III
d. All the statements together are required
e. Question cannot be answered even with I, II and III taken together


Answers:

 1-5

None is true
Statement: W > V = T < U = S = R
Conclusions: I. W > R (False), II. W = U (False), III. T = R (False)


2-e

Only III is false
Statement: W < I = R > A = E = S
Conclusions: I. R > E (True), II. W < R (True), III. S = I (False)


3-a
Only I is false
Statement: U > T = R > S = A = B
Conclusions: I. U = A (False), II. U > S (True), III. T > S (True)


4-d
Only I and III are false
Statement: T < U = M > R > Z < W
Conclusions: I. M > W (False), II. T < M (True), III. Z = U (False)


5-e
Only I and III are false
Statement: V < R = S = W < T = U
Conclusions: I. U = V (False), II. U > V (True), III. V > U (False)

6-d

7-a

8-d

9-b

10-c