10 %
20 %
25 %
30 %
Ans.- C
Q2)-A pair of articles was bought for Rs. 37.40 at a discount of 15%. What must be the marked price of each of the articles ?
Rs 15
Rs 20
Rs 22
Rs 25
Ans.- C
Q3)-A bathing soap marked at Rs.80 is sold for Rs.68.Find the rate of discount.
12 %
13 %
14 %
15 %
Ans.- D
Q4)-A trader mixes 26 kg of rice at Rs. 20 per kg with 30 kg of rice of other variety at Rs. 36 per kg and sells the mixture at Rs. 30 per kg. His profit percent is:
No profit, no loss
5%
8%
10%
Ans.- B
Q5)-The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, find out the value of x
13
14
15
16
Ans.- D
Q6)-A shopkeeper fixes the marked price of an item 35% above its cost price. The percentage of discount allowed to gain 8% is
18%
20%
22%
24%
Ans.- B
Q7)-Rahul bougt an iPod three-fourth of its marked price and sells it for 20% more than its marked price. What will be the profit percent?
50%
40%
60%
70%
Ans.- C
Q8)-Due to reduction of 25% in price of oranges a customer can purchase 4 oranges more for Rs. 16. what is original price of an orange?
Rs 1
Rs 1.33
Rs 1.5
Rs 1.6
Ans.- B
Q9)-A man gains 20% by selling an article for a certain price. If he sells it at double the price, the percentage of profit will be.
130%
140%
150%
160%
Ans.- B
Q10)-Bananas are bought at the rate of 6 for Rs. 5 and sold at the rate of 5 for Rs. 6. Profit per cent is:
36 %
38 %
40 %
44 %
Ans.- D
No comments:
Post a Comment