Monday, September 26, 2016

Quant Quiz

Q1)-How many such pairs of letters are there in the word CORPORATE each of which has as many letters in the same sequence between them in the word as in the English alphabet?
None
One
Two
Three
Ans.- D


Q2)-How many meaningful English words can be formed with the letters DERI, using all the letters but each letter only once in each word?
One
Two
Three
More than three
Ans.- B


Q3)-How many such pairs of letters are there in the word SCHEDULE (in both forward and backward directions), each of which has as many letters between them in the word as in the English alphabetical series?
None
One
Two
Three
Ans.- D


Q4)-If the letters in the word RUTHENIUM are rearranged in the alphabetical order, which letter will be second to the right of middle letter?
I
T
R
N
Ans.- B


Q5)-How many pairs of letters are there in the word " CASTRAPHONE" which have as many letters between them in the word as in the alphabet?
3
4
5
6
Ans.- C


Q6)-How many such letter are there in the word MATHEMATICS each of which is far away from the beginning of the number as when the letter are arranged in descending order ?
One
Two
Three
More than three
Ans.- E


Q7)-How many such pairs of letter in the word EDUCATION each of which has as many letters between them in the English alphabet ?
One
Two
Three
More than three
Ans.- D


Q8)-If in the word ‘DISTURBANCE’, the first letter is interchanged with the last letter, the second letter is interchanged with the tenth letter and so on, which letter would come after the letter T in the newly formed word ?
U
S
I
D
Ans.- B


Q9)-From the word ‘LAPAROSCOPY’ how many independent meaningful words can be made without changing the order of the letters and using each letter only once ?
one
two
three
four
Ans.- B


Q10)-If the letters are there in word BACKLASH each of which is as far away from the beginning of the word, as it is from the beginning of the English alphabet ?
None
one
two
three
Ans.- C



No comments:

Post a Comment