Saturday, July 1, 2017

Reasoning Quiz

In each of the questions given below, there are four options.Find out that is correct in verification of the given statement.

Q1)-Farmers use manure in their fields because
It is a traditional practice
It destroys the germs of the soil
It is advised by the government
It helps in maintaining the fertility of the soil
Ans.- D


Q2)-In the modern world integrity has no value. This is true
not always at times
always
in general with exceptions
in majority of the cases
Ans.- A


Q3)-These days yellow lamps are frequently used as streetlight.Which one of the following is used in these lamps
Sodium
Neon
Hydrogen
Nitrogen
Ans.- A


Q4)-A.C is used in homes because
It is safe
It is easily reproducible
It is cheap
It is economical in transmission
Ans.- D


Q5)-A good friend
always live with you
always praised you
always help you by money
always help you in the time of your need
Ans.- D


Q6)-Children should avoid smoking because
It is an unnecessary expenditure
It is injurious for health
It is a bad habit
It is banned for them
Ans.- B


Q7)-The handles of pressure cookers are made of ebonite beacuse
It is good conductor of heat
It is bad conductor of heat
It is strong
None of above
Ans.- B


Q8)-Copper is not used for long distance lighting wires because
Copper is a poor conductor of heat
Copper is not a very good conductor of heat and electricity
Copper melts at high temperature
Copper wires would cost very high
Ans.- D


Q9)-Small rain-drops are spherical in shape because of
evaporation
surface tension
gravity
atmospheric pressure
Ans.- B


Q10)-Platinum is more costly than silver because
It is bigger and harder
It is heavier
It is brighter
It is rarely found
Ans.- D





Give us 5-Stars: Do you liked our APP ??

Please give us "5 Star rating"  on APP store.


This will encourage us to do more hard work for you, We will bring more Study Material for you (All free of cost)


- Android Rating Link ► Click Here 

- iPhone / iPad Reating Link ► Click Here


No comments:

Post a Comment