Q1)-Which of the following are components of Central Processing Unit (CPU) ?
Q2)-Which one of these stores more data than a DVD ?
Q3)-How many units in a single bus structure will communicate at a time
Q4)-Computer Moniter is also known as
Q5)-Magnetic tape can serve as
Q6)-HTML is similar to a______________.
Q7)-Computer Memory is normally measured in
Q8)-The Internet was originally a project of which agency?
Q9)-In computer system Cursor is a__________
Q10)-Name of the screen that recognizes touch input is :
Arithmetic logic unit, Mouse
Arithmetic logic unit, Control unit
Arithmetic logic unit, Integrated Circuits
Control Unit, Monitor
Ans.- B
Q2)-Which one of these stores more data than a DVD ?
CD Rom
Floppy
Blue Ray Disk
Red Ray Disk
Ans.- C
Q3)-How many units in a single bus structure will communicate at a time
1
2
3
4
Ans.- B
Q4)-Computer Moniter is also known as
DVU
VDU
UVD
CCTV
Ans.- B
Q5)-Magnetic tape can serve as
input media
secondary storage media
output media
all of above
Ans.- C
Q6)-HTML is similar to a______________.
word processing software
scripting language
search engine
screen editor
Ans.- D
Q7)-Computer Memory is normally measured in
Kilobytes
Megabytes
Gigabytes
Terabytes
Ans.- B
Q8)-The Internet was originally a project of which agency?
APRA
NSF
NSA
WWW
Ans.- A
Q9)-In computer system Cursor is a__________
Pixel
Thin blinking line
Pointing device
Software
Ans.- B
Q10)-Name of the screen that recognizes touch input is :
Recog screen
Point Screen
Touch Screen
Android Screen
Ans.- C
No comments:
Post a Comment