Q1)-A high quality CAD system uses the following for printing drawing and graphs
Q2)-Which of the following is not an input device?
Q3)-The accuracy of the floating-point numbers representable in two 16-bit words of a computer is approximately
Q4)-In most of the IBM PCs, the CPU, the device drivers, memory, expansion slots and active components are mounted on a single board. What is the name of the board?
Q5)-In most IBM PCs, the CPU, the device drives, memory expansion slots and active components are mounted on a single board. What is the name of this board?
Q6)-Magnetic disks are the most popular medium for
Q7)-A technique used by codes to convert an analog signal into a digital bit stream is known as
Q8)-Regarding a VDU, Which statement is more correct?
Q9)-A modern electronic computer is a machine that is meant for
Q10)-When was vacuum tube invented?
Dot matrix printer
Digital plotter
Line printer
All of the above
Ans.- B
Q2)-Which of the following is not an input device?
OCR
Optical scanners
Voice recognition device
COM (Computer Output to Microfilm)
Ans.- D
Q3)-The accuracy of the floating-point numbers representable in two 16-bit words of a computer is approximately
16 digits
6 digits
9 digits
All of above
Ans.- A
Q4)-In most of the IBM PCs, the CPU, the device drivers, memory, expansion slots and active components are mounted on a single board. What is the name of the board?
Motherboard
Daughterboard
Bredboard
Fatherboard
Ans.- A
Q5)-In most IBM PCs, the CPU, the device drives, memory expansion slots and active components are mounted on a single board. What is the name of this board?
Motherboard
Breadboard
Daughter board
Grandmother board
Ans.- A
Q6)-Magnetic disks are the most popular medium for
Direct access
Sequential access
Both of above
None of above
Ans.- D
Q7)-A technique used by codes to convert an analog signal into a digital bit stream is known as
Pulse code modulation
Pulse stretcher
Query processing
Queue management
Ans.- A
Q8)-Regarding a VDU, Which statement is more correct?
It is an output device
It is an input device
It is a peripheral device
It is hardware item
Ans.- C
Q9)-A modern electronic computer is a machine that is meant for
Doing quick mathematical calculations
Input, storage, manipulation and outputting of data
Electronic data processing
Performing repetitive tasks accurately
Ans.- B
Q10)-When was vacuum tube invented?
1900
1906
1910
1880
Ans.- B
No comments:
Post a Comment