Tuesday, August 1, 2017

GK Quiz - Current Affairs

Q1)-Odisha’s longest road bridge “Netaji Subhas Chandra Bose Setu” has built over which tributary of the Mahanadi River?
Manas river
Subansiri river
Kathajodi river
Kameng river
Ans.- C


Q2)-The Nameri National Park (NNP) is located in which state?
Himachal Pradesh
Arunachal Pradesh
Assam
Sikkim
Ans.- C


Q3)-Which new pension scheme has been launched by the Union Government for the senior citizens?
Pradhan Mantri Vaya Vandana Yojana (PMVVY)
Pradhan Mantri Vaya Varun Yojana (PMVVY)
Pradhan Mantri Vaya Vradh Yojana (PMVVY)
Pradhan Mantri Vaya Vaman Yojana (PMVVY)
Ans.- A


Q4)-Which state to host the 5th North East Connectivity Summit-2018?
Mizoram
Tripura
Arunachal Pradesh
Meghalaya
Ans.- C


Q5)-Who has been appointed as the first female President of the Supreme Court (SC) in United Kingdom (UK)?
Mary Wortley Montagu
Nell Gwyn
Brenda Marjorie Hale
Jane Austen
Ans.- C


Q6)-Which country to host 5th Global Conference on Cyber Space (GCCS)-2017?
Japan
China
South Korea
India
Ans.- D


Q7)-The Union Government has approved climate change projects for which three states under NAFCC?
Madhya Pradesh, Rajasthan and Haryana
Rajasthan, Gujarat and Sikkim
Uttar Pradesh, Madhya Pradesh and Gujarat
Karnataka, Sikkim and Assam
Ans.- B


Q8)-Which state will be the focus state at the 2017 World Food India (WFI)?
Kerala
Assam
Mizoram
West Bengal
Ans.- D


Q9)-Karamjyoti Dalal, who has won bronze medal at the 2017 World Para Athletics Championships, is associated with which sports?
Sprint
Club throw
Javelin throw
Discus-throw
Ans.- D


Q10)-Which state will have India’s first Eco-friendly bridges for the movement of tigers?
Andhra Pradesh
Odisha
Telangana
Assam
Ans.- C


No comments:

Post a Comment