Friday, July 28, 2017

Science Quiz

Q1)-Which of the following diseases is caused by virus ?
Typhoid
Tuberculosis
Malaria
Small Pox
Ans.- D


Q2)-Athlete's foot is a dangerous disease caused by
Fungus
Fly
Virus
Vitamin deficiency
Ans.- A


Q3)-Which of the following is an antibiotic ?
Paracetamol
Aspirin
Sulphadizine
Penicillin
Ans.- D


Q4)-A North-West wind would be from a compass direction of (degree):
45
135
225
315
Ans.- D


Q5)-Myopia is a defect of vision caused by eye-ball becoming larger so man cannot see :
Distant objects
Very Close objects
Nearer objects
Anything
Ans.- A


Q6)-Electric transformers are used to
Filter current
Regulate current
Serve as fuse
Change voltage
Ans.- D


Q7)-Water passes from the soil into the root hair by a physical process called
Transpiration
Absorption
Osmosis
Diffusion
Ans.- C


Q8)-The strata of atmosphere we live in is called
Ionosphere
Stratosphere
Troposphere
None of the above
Ans.- C


Q9)-Rutherford is the scientist noted for :
The invention of the cyclotron
The first transmutation (Man made)
The discovery of isotopes
The invention of the synchrotron
Ans.- B


Q10)-Heart , Brain , Lungs , Spinal Cord , Kidney and liver are called :
Vice Organs
Organs of the human body
Digestive system
Vital Organs
Ans.- D


No comments:

Post a Comment