Sunday, July 30, 2017

GK Quiz - Current Affairs

Q1)-Amit Saroha, who has won silver at the 2017 World Para Athletics Championship, is associated with which sports?
Archery
Rowing
Judo
Club throw
Ans.- D


Q2)-Who has been conferred with a fellowship by the Department of Culture, Government of India (GoI)?
Yasmin Singh
Pali Chandra
Nandakishore Kapote
Birju Maharaj
Ans.- C


Q3)-The Union Cabinet has given ex-post facto approval to IRDAI – IAIS pact for information exchange. What does “IAIS” stands for?
International Association of Insurance Supervisors
International Authority of Insurance Supervisors
International Associate of Insurance Supervisors
International Accounting of Insurance Supervisors
Ans.- A


Q4)-Which state government has launched “Janahitha” to receive complaints from public?
Andhra Pradesh
Madhya Pradesh
Telangana
Karnataka
Ans.- C


Q5)-What is the India’s projected growth rate for 2017, as per supplement of Asian Development Bank (ADB) Outlook 2017?
7.4%
7.6%
7.2%
7.5%
Ans.- A


Q6)-Fanaceso Totti, the legendary footballer has announced his retirement. He hails from which country?
Germany
Italy
France
Japan
Ans.- B


Q7)-The 1817 Paika rebellion was held in which Indian state?
Uttar Pradesh
Odisha
Assam
Kerala
Ans.- B


Q8)-The 2017 World Day for International Justice (WDIJ) is observed on which day?
July 15
July 16
July 17
July 18
Ans.- C


Q9)-The Kalesar National Park (KNP) is located in which state?
Haryana
Assam
Uttar Pradesh
Karnataka
Ans.- A


Q10)-Damneet Singh, who has won silver at the 2017 IAFF World U-18 Athletics Championship, is associated with which sports?
Javelin throw
Hammer throw
Shot put
Sprint
Ans.- B


No comments:

Post a Comment