Saturday, July 29, 2017

GK Quiz - Current Affairs ► For SSC CGLE

Q1)-Thangjam Tababi Devi has won gold at the 2017 Asian Cadet Judo Championship (ACJC). She hails from which Indian state?
Mizoram
Arunachal Pradesh
Tripura
Manipur
Ans.- D


Q2)-The Dachigam National Park (DNP) is located in which state?
Himachal Pradesh
Jammu and Kashmir (J&K)
Sikkim
Arunachal Pradesh
Ans.- B


Q3)-India’s first bio-methane bus has been manufactured by which Indian company?
Tata Motors Ltd.
Bajaj Auto Ltd.
Mahindra and Mahindra Ltd.
Hyundai Motors Ltd.
Ans.- A


Q4)-Who is the head of the 9-judge Constitution bench of the Supreme Court (SC) to determine whether privacy is a fundamental right or not under the Constitution?
Abhay Manohar Sapre
J S Khehar
Sanjay Kishan Kaul
Fali Nariman
Ans.- B


Q5)-The Government of India (GoI) has launched which low-cost screening device to detect congenital hearing loss in newborns?
Sohorn
Sonhum
Sohum
Songhum
Ans.- C


Q6)-Which country to host the 2022 World Short Course Swimming Championships?
UAE
China
Hungary
Russia
Ans.- D


Q7)-Antim Yadav has won bronze at the 2017 Commonwealth Youth Games (CYG). He hails from which Indian state?
Jharkhand
Madhya Pradesh
Uttar Pradesh
Manipur
Ans.- B


Q8)-Who has topped a poll of the most powerful Arab women in government 2017, according to latest Forbes Middle East report?
Hind Subaih Barrak Al-Subaih
Sheikha Lubna Al Qasimi
Iman Houda Feraoun
Sahar Nasr
Ans.- B


Q9)-Which mobile app has been launched by UIDAI to carry unique identification profile on mobile?
mAadhaar app
myAadhaar app
dAadhaar app
uAadhaar app
Ans.- A


Q10)-Which Bollywood actress has won the 2017 IIFA Women of the Year award?
Alia Bhatt
Disha Patani
Sonam Kapoor
Tapsee Pannu
Ans.- D


No comments:

Post a Comment