Q1)-Carla Fendi, the fashion legend passed away. She hails from which country?
Q2)-Who will be the new secretary of Information and Broadcasting (I&B) Ministry?
Q3)-Which city has become the India’s first city to use robot to control unruly traffic?
Q4)-Which Indian personality has been honoured with the “Social Entrepreneur of the Year” award at The 7th Asian Awards in London?
Q5)-Which Indian personality will be honoured with the 2017 Carnegie Medal of Philanthropy?
Q6)-The 2017 United Nations Public Service Day is observed on which day?
Q7)-The Kishtwar National Park (KNP) is located in which state?
Q8)-Which Indian Anti Hunger activist will be honoured with the 2017 Queen’s Young Leaders award?
Q9)-Which state government of India has won the prestigious UN Public Service Award for year 2017?
Q10)-Who has been appointed as the new Deputy Chairman of the International Cricket Council (ICC) board?
Germany
Italy
United Kingdom
France
Ans.- B
Q2)-Who will be the new secretary of Information and Broadcasting (I&B) Ministry?
Jagdish Prasad Meena
P K Pujari
Aruna Sundararajan
Narendra Kumar Sinha
Ans.- D
Q3)-Which city has become the India’s first city to use robot to control unruly traffic?
Indore
Pune
Kochi
Raipur
Ans.- A
Q4)-Which Indian personality has been honoured with the “Social Entrepreneur of the Year” award at The 7th Asian Awards in London?
Priti Patel
Zayn Malik
Nisha Dutt
Asha Bhosle
Ans.- C
Q5)-Which Indian personality will be honoured with the 2017 Carnegie Medal of Philanthropy?
Azim Premji
Nita Ambani
Rahul Bajaj
Indu Jain
Ans.- A
Q6)-The 2017 United Nations Public Service Day is observed on which day?
June 21
June 22
June 24
June 23
Ans.- D
Q7)-The Kishtwar National Park (KNP) is located in which state?
Jammu and Kashmir (J&K)
Himachal Pradesh
Punjab
Sikkim
Ans.- A
Q8)-Which Indian Anti Hunger activist will be honoured with the 2017 Queen’s Young Leaders award?
Sachin Bansal
Ankit Kawatra
Anil Agarwal
Kunal Bahl
Ans.- B
Q9)-Which state government of India has won the prestigious UN Public Service Award for year 2017?
West Bengal
Karnataka
Odisha
Sikkim
Ans.- A
Q10)-Who has been appointed as the new Deputy Chairman of the International Cricket Council (ICC) board?
Nizamuddin Chowdhury
David Richardson
Imran Khawaja
James Sutherland
Ans.- C
Robots GK-Robots are the best way to lessen your work and lead a fantastic flexible life. The robots in vocabulary term are defined as a mechanical or simulated artificial agent usually an electro-mechanical machine that is guided by a computer program or electronic motherboard. The robots are mainly guided by man. The entire programming is complete manually. Robots gk is best than humans. The robots are said as the assisting hand of human being. They perform the work that they are instructed to do by the humans.
ReplyDelete