Q1)-One Word substitution
To examine one's own thoughts and feelings
Q2)-A short , usually amusing , story about some real person or event.
Q3)-Music sung or played at night below a person's window
Q4)-A government by the nobles
Q5)-Anything written in a letter after it is signed
Q6)-Strong and settled dislike between two persons
Q7)-A person who has no money to pay off his debts
Q8)-An entertainer who performs difficult physical actions
Q9)-A small house with all rooms on one floor
Q10)-A song embodying religious and sacred emotions
To examine one's own thoughts and feelings
Meditation
Retrospection
Introspection
Reflection
Ans.- C
Q2)-A short , usually amusing , story about some real person or event.
Anecdote
Antidote
Tale
Allegory
Ans.- A
Q3)-Music sung or played at night below a person's window
Serenade
Sonnet
Lyric
Primo
Ans.- A
Q4)-A government by the nobles
Democracy
Bureucracy
Autocracy
Aristocracy
Ans.- D
Q5)-Anything written in a letter after it is signed
Posterity
Postdiction
Postscript
Corrigendum
Ans.- C
Q6)-Strong and settled dislike between two persons
Apathy
Antipathy
Hatred
Animosity
Ans.- B
Q7)-A person who has no money to pay off his debts
Debtor
Pauper
Beggar
Insolvent
Ans.- D
Q8)-An entertainer who performs difficult physical actions
Clown
Gymnast
magician
Acrobat
Ans.- D
Q9)-A small house with all rooms on one floor
Bungalow
Cottage
Flat
Castle
Ans.- A
Q10)-A song embodying religious and sacred emotions
Lyric
Ode
Hymn
Ballad
Ans.- C
No comments:
Post a Comment