In question ( 1 to 10 ) : Select the word or phrase which is synonymous in meaning to the given word ▼
Q1)-Gall
Q2)-Hematology
Q3)-Hallowed
Q4)-Gelid
Q5)-Fostering
Q6)-Impediment
Q7)-Jeer
Q8)-Milieus
Q9)-Indelible
Q10)-Jargon
Q1)-Gall
sullen
irritate
necessary
blessed
Ans.- B
Q2)-Hematology
study of humans
study of blood
study of nervous system
study of birds
Ans.- B
Q3)-Hallowed
old
inactive
effective
sacred
Ans.- D
Q4)-Gelid
soft
hard headed
extremely cold
talkative
Ans.- C
Q5)-Fostering
Ignoring
Nurturing
Neglecting
Safeguaring
Ans.- B
Q6)-Impediment
obstacle
supplement
Peace
to insult
Ans.- A
Q7)-Jeer
friend
mild
taunt
sluggish
Ans.- C
Q8)-Milieus
circular
arrangements
surroundings
apprehensions
Ans.- C
Q9)-Indelible
Enforce
Track
Revolt
Permanent
Ans.- D
Q10)-Jargon
Simple
Complex
Fate
Decisive
Ans.- A
No comments:
Post a Comment