Q1)-Which of the networks allow different speed links ?
Q2)-Which of the following networks supports pipelining effect ?
Q3)-Which protocol uses an autonomous system number for activation ?
Q4)-Which statement is true regarding classless routing protocol ?
Q5)-Routing is done on which layer
Q6)-Most commonly used transmission speeds in BPS is
Q7)-A network which need human intervention for routing signal is
Q8)-Name of the topology in which there are bidirectional links between each possible nodes
Q9)-Frequency range 300 kHz to 3 MHz is used for
Q10)-In data transmission the bit coding scheme used to represent a byte is typically
Message - switched networks
Packet - switched networks
Circuit - switched networks
None of these
Ans.- B
Q2)-Which of the following networks supports pipelining effect ?
Circuit-switched networks
Message-switched networks
Packet-switched networks
None of these
Ans.- C
Q3)-Which protocol uses an autonomous system number for activation ?
IGRP
RIP
Both of above
None of above
Ans.- A
Q4)-Which statement is true regarding classless routing protocol ?
The use of discontiguous networks is not allowed
Use of variable length subnet masks is premitted
RIPv1 is a classless routing protocol
IGRP supports classes routing within the same autonomous system
Ans.- B
Q5)-Routing is done on which layer
Datalink Layer
Session Layer
Network layer
Transport Layer
Ans.- C
Q6)-Most commonly used transmission speeds in BPS is
2400
9600
1200
4800
Ans.- A
Q7)-A network which need human intervention for routing signal is
Bus network
ring network
star network
T switched network
Ans.- D
Q8)-Name of the topology in which there are bidirectional links between each possible nodes
Ring
Mesh
Star
Tree
Ans.- B
Q9)-Frequency range 300 kHz to 3 MHz is used for
AM radio transmission
FM radio transmission
TV radio transmission
None of above
Ans.- A
Q10)-In data transmission the bit coding scheme used to represent a byte is typically
EBCDIC
SNA
ASCII
Hexadecimal
Ans.- C
No comments:
Post a Comment