Tuesday, June 27, 2017

English Quiz

Questions ( 1 to 10 ) : There are blanks each of which has been numbered. Find out of the appropriate wor d in each case.

Educational planning should aim at (1) the educational needs of the (2) population of all age groups. While the traditional structure of education as a three layer (3) from the primary (4) to the university represents the (5), we should not overlook the (6) which is equally important under modern conditions. Workers need to (7) or renew their enthusiasm, or (8) out in a new direction or improve their (9) as much as any university professor. The retired and the aged have their (10) as well. Educational planning in other words should take care of the needs of everyone.

Q1)-.
promoting
meeting
understanding
experience
Ans.- C


Q2)-
all
maximum
entire
full
Ans.- C


Q3)-
position
ranking
order
hierarchy
Ans.- D


Q4)-
grade
stage
dais
part
Ans.- B


Q5)-
center
gist
core
basis
Ans.- C


Q6)-
fringe
beginning
boundaries
base
Ans.- D


Q7)-
regain
reverse
start
enervate
Ans.- D


Q8)-
find
tap
move
reach
Ans.- D


Q9)-
aptitudes
skills
accomplishment
capacities
Ans.- A


Q10)-
commitments
wants
needs
duties
Ans.- D


No comments:

Post a Comment