Tuesday, June 27, 2017

English Quiz

Q1)-One Word substitution
To examine one's own thoughts and feelings

Meditation
Retrospection
Introspection
Reflection
Ans.- C


Q2)-A short , usually amusing , story about some real person or event.
Anecdote
Antidote
Tale
Allegory
Ans.- A


Q3)-Music sung or played at night below a person's window
Serenade
Sonnet
Lyric
Primo
Ans.- A


Q4)-A government by the nobles
Democracy
Bureucracy
Autocracy
Aristocracy
Ans.- D


Q5)-Anything written in a letter after it is signed
Posterity
Postdiction
Postscript
Corrigendum
Ans.- C


Q6)-Strong and settled dislike between two persons
Apathy
Antipathy
Hatred
Animosity
Ans.- B


Q7)-A person who has no money to pay off his debts
Debtor
Pauper
Beggar
Insolvent
Ans.- D


Q8)-An entertainer who performs difficult physical actions
Clown
Gymnast
magician
Acrobat
Ans.- D


Q9)-A small house with all rooms on one floor
Bungalow
Cottage
Flat
Castle
Ans.- A


Q10)-A song embodying religious and sacred emotions
Lyric
Ode
Hymn
Ballad
Ans.- C


No comments:

Post a Comment