Sunday, September 18, 2016

Quant Quiz - Profit / Loss

Q1)-A kind of tape is selling at a profit of 12% of selling price, equal to 18 per yard. What is the selling price of the tape?
Rs 1.50
Rs 3.50
Rs 4.50
Rs 2.50
Ans.- A


Q2)-A coat marked up 60% carries what percent of profit on selling price?
64 %
34 %
37.5 %
35.5 %
Ans.- C


Q3)-A sells a suitcase to B at 10% profit. B sells it to C at 30% profit. If C pays Rs 2860 for it, then the price at which a bought it is
1000
1600
2000
2500
Ans.- C


Q4)-A pair of articles was bought for Rs. 37.40 at a discount of 15%. What must be the marked price of each of the articles ? /
Rs 15
Rs 20
Rs 22
Rs 25
Ans.- C


Q5)-A seller gains the cost of 40 dozen apples by selling 25 dozen of apples. Then the gain percent is:
60%
40%
48%
56%
Ans.- A


Q6)-On selling an article for Rs170, a shopkeeper loses 15%. In order to gain 20%, he must sell that article at rupees:
215.50
212
240
210
Ans.- C


Q7)-In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?
30 %
70 %
100 %
150 %
Ans.- B


Q8)-A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?
3
4
5
6
Ans.- C


Q9)-The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, find out the value of x
13
14
15
16
Ans.- D


Q10)-A man bought oranges at the rate of 8 for Rs 34 and sold them at the rate of 12 for Rs. 57. How many oranges should be sold to earn a net profit of Rs 45?
90
100
120
150
Ans.- A


No comments:

Post a Comment