Monday, September 12, 2016

Quant Quiz - Boat Time & Distance

Q1)-A man's speed with the current is 15 km/hr and the speed of the current is 2.5 km/hr. The man's speed against the current is:
8.5 km/hr
9 km/hr
10 km/hr
12.5 km/hr
Ans.- C


Q2)-A motorboat, whose speed in 15 km/hr in still water goes 30 km downstream and comes back in a total of 4 hours 30 minutes. The speed of the stream (in km/hr) is
2 km/hr
3 km/hr
4 km/hr
5 km/hr
Ans.- D


Q3)-A boatman goes 2 km against the current of the stream in 2 hour and goes 1 km along the current in 20 minutes. How long will it take to go 5 km in stationary water?
2 hr 30 min
2 hr
4 hr
1 hr 15 min
Ans.- A


Q4)-A man's speed with the current is 20 kmph and speed of the current is 3 kmph. The Man's speed against the current will be
11 kmph
12 kmph
14 kmph
17 kmph
Ans.- C


Q5)-A boat can travel with a speed of 22 km/hr in still water. If the speed of the stream is 5 km/hr, find the time taken by the boat to go 54 km downstream
5 hours
4 hours
3 hours
2 hours
Ans.- D


Q6)-A man can row with a speed of 15 kmph in still water. If the stream flows at 5 kmph, then the speed in downstream is?
10 kmph
5 kmph
20 kmph
22 kmph
Ans.- C


Q7)-A man can row 6 kmph in still water. When the river is running at 1.2 kmph, it takes him 1 hour to row to a place and black. What is the total distance traveled by the man?
6.24 km
6 km
5.76 km
5.66 km
Ans.- C


Q8)-A boat is rowed downstream at 15.5 km/h and upstream at 8.5 km/h. The speed of the stream is
3.5 km/h
5.75 km/h
6.5 km/h
7 km/h
Ans.- A


Q9)-In one hour, a boat goes 11 km/hr along the stream and 5 km/hr against the stream. The speed of the boat in still water (in km/hr ) is
3 km/h
5 km/h
8km/h
9 km/h
Ans.- B


Q10)-A boat takes 90 minutes less to travel 36 miles downstream than to travel the same distance upstream. If the speed of the boat in still water is 10 mph, the speed of the stream is:
2 mph
2.5 mph
3 mph
4 mph
Ans.- A


No comments:

Post a Comment