Q1)-The national calendar of India was adopted in
Q2)-Cuqenam, Tugela and Grey Kamarang are the names of
Q3)-Khaperkheda Thermal Power Station is located in which state ?
Q4)-Entomology is the science that studies
Q5)-Galileo was an Italian astronomer who
Q6)-Garampani sanctuary is located at
Q7)-ICAO stands for
Q8)-The Nameri Tiger Reserve is in
Q9)-India has largest deposits of ____ in the world.
Q10)-Longest Railway Platform in India is in
1953
1955
1957
1959
Ans.- C
Q2)-Cuqenam, Tugela and Grey Kamarang are the names of
shipping canals
straights
mountains
waterfalls
Ans.- D
Q3)-Khaperkheda Thermal Power Station is located in which state ?
Maharashtra
Madhya Pradesh
Chhattisgarh
Gujarat
Ans.- A
Q4)-Entomology is the science that studies
The formation of rocks
Insects
Behavior of human beings
The origin and history of technical and scientific terms
Ans.- B
Q5)-Galileo was an Italian astronomer who
discovered four satellites of Jupiter
developed the telescope
discovered that the movement of pendulum produces a regular time measurement
All of the above
Ans.- D
Q6)-Garampani sanctuary is located at
Junagarh, Gujarat
Diphu, Assam
Kohima, Nagaland
Gangtok, Sikkim
Ans.- B
Q7)-ICAO stands for
International Civil Aviation Organization
Indian Corporation of Agriculture Organization
Institute of Company of Accounts Organization
None of the above
Ans.- A
Q8)-The Nameri Tiger Reserve is in
Madhya Pradesh
Assam
Arunachal Pradesh
Karnataka
Ans.- B
Q9)-India has largest deposits of ____ in the world.
gold
copper
mica
None of the above
Ans.- C
Q10)-Longest Railway Platform in India is in
Bengaluru
Chennai
Gorakhpur
Delhi
Ans.- C
No comments:
Post a Comment