Q1)-Which state will become the Indian state to opt for electronic transmission of postal ballot to service voters ?
Q2)-The National Girl Child Day is celebrated on which day in India ?
Q3)-“Wave N Pay” contactless card has been launched by which of the following banks?
Q4)-The 2017 Pakke-Paga Festival has been held in which state?
Q5)-“e-health project” will be launched by which state government with support of World Bank (WB)?
Q6)-Jaswant Rai Sharma, who passed away recently, was the renowned poet of which language?
Q7)-Who will be the new Chief Executive Officer (CEO) of Khadi & Village Industries Commission (KVIC) ?
Q8)-The book “You Got Magic” has been authored by whom ?
Q9)-The Williamson Diamond Mine is located in
Q10)-The headquarter of Mercedes-Benz is located in
Uttar Pradesh
Uttarakhand
Punjab
Goa
Ans.- D
Q2)-The National Girl Child Day is celebrated on which day in India ?
January 22
January 23
January 24
January 25
Ans.- C
Q3)-“Wave N Pay” contactless card has been launched by which of the following banks?
State Bank of India (SBI)
ICICI Bank
Axis Bank
Punjab National Bank (PNB)
Ans.- D
Q4)-The 2017 Pakke-Paga Festival has been held in which state?
Arunachal Pradesh
Andhra Pradesh
West Bengal
Mizoram
Ans.- A
Q5)-“e-health project” will be launched by which state government with support of World Bank (WB)?
Assam
Kerala
Andhra Pradesh
Karnataka
Ans.- B
Q6)-Jaswant Rai Sharma, who passed away recently, was the renowned poet of which language?
Telugu
Odia
Tamil
Urdu
Ans.- D
Q7)-Who will be the new Chief Executive Officer (CEO) of Khadi & Village Industries Commission (KVIC) ?
S Jaishankar
Rina Mitra
Anshu Sinha
Arun Kumar Jha
Ans.- C
Q8)-The book “You Got Magic” has been authored by whom ?
Neel Madhav
Tishani Doshi
Arun Kolatkar
T D Ramakrishnan
Ans.- A
Q9)-The Williamson Diamond Mine is located in
Algeria
Nigeria
South Africa
Tanzania
Ans.- D
Q10)-The headquarter of Mercedes-Benz is located in
Berlin
Munich
Frankfurt
Stuttgart
Ans.- D
No comments:
Post a Comment