Q1)-Which of the following is NOT a VIRAL disease?
Q2)-Panchatantra was written by
Q3)-Cinnabar is an ore of
Q4)-On which river bank is Goa located?
Q5)-Who is the first sportsperson to receive Bharat Ratna?
Q6)-The average salinity of sea water
Q7)-Which of the following is the chemical name of Quartz?
Q8)-The upper age limit for appointment as a judge of High court is
Q9)-Who wrote the book “A Tale of Two Cities”?
Q10)-Donald John Trump has been sworn in as the _________ President of United States of America.
Yellow fever
AIDS
Leprosy
Measles
Ans.- C
Q2)-Panchatantra was written by
Panini
Kalidasa
Vishnu Sharma
Banabhatta
Ans.- C
Q3)-Cinnabar is an ore of
Lithium
Mercury
Zinc
Iron
Ans.- B
Q4)-On which river bank is Goa located?
Mandovi
Ganga
Gomati
Sabarmati
Ans.- A
Q5)-Who is the first sportsperson to receive Bharat Ratna?
PT Usha
Sachin Tendulkar
Milkha Singh
None of these
Ans.- B
Q6)-The average salinity of sea water
2 %
2.5 %
3 %
3.5 %
Ans.- D
Q7)-Which of the following is the chemical name of Quartz?
Calcium Oxide
Calcium Sulphate
Magnesium Sulphate
Sodium Silicate
Ans.- D
Q8)-The upper age limit for appointment as a judge of High court is
62 years
65 years
68 years
70 years
Ans.- A
Q9)-Who wrote the book “A Tale of Two Cities”?
E.M. Forster
Jane Austen
Charles Dickens
Jonathan Swift
Ans.- C
Q10)-Donald John Trump has been sworn in as the _________ President of United States of America.
42
43
45
47
Ans.- C
No comments:
Post a Comment