Sunday, August 28, 2016

Questions asked in SSC CGL TIER I on 28 August - Part 1

we have Collected some questions from our users. Here we are sharing that Questions, However we don't take any responsibility of the Accuracy of Questions listed below. They are only to get idea about the exam Pattern


1.Smallest part of brain? 
Ans- Mid brain
2. Hriday scheme for what ?
Ans-The scheme aims to preserve and revitalize soul of the heritage city 

3.Public litigation filed for? 
Ans-litigation for the protection of the public interest

4.Who called Gandhiji Mahatma ?
Ans-Rabindranath Tagore

5.Cause of sepoy mutiny?
Ans-Hurting religious feelings of the sepoys

6.Study of human mind called?
Ans-Neuroscience

7.Ellora caves is near  to which city ?
Ans- Aurangabad 

8.Place where soldiers live called?
Ans-Fort / Battalion

9.Excise duty is applied on ?
Ans- Manufacturing product (Industries/ Factories)

10.Doctrine of lapse was introduced by ?
Ans-Lord Dalhousie

11 . U.S parliament named as?

Ans-Senate

12. Golden revolution  related to ?
Ans-Horticulture development

13.Blue color of ocean due to?
Ans- Scattering of light

14.Charles Correa related to which field?
Ans-Architect 

15. Synonymous of copious and Antonym of extraneous

16.Discrepancy ( spelling check ).



No comments:

Post a Comment