Wednesday, August 24, 2016

GK Quiz - Current Affairs for SSC 2016

1. First railway university will be in which state?
Answer: Gujarath( Vadodra )

2. Who is the Vice Chairman of NITI Aayog ( National Institution for Transforming India)?
Answer : Arvind Panagariya

3. which is the 29th state of india?
Answer: Telangana

4. Which state moving it's capital to "Amaravati" ?
Answer: Andhra pradesh

5. Which is the First Digital state in India?
Answer: Kerala

6 First Digital district in India?
Answer: Idukki(Kerala)

7. Who Won 2016 oscar - best actor award ?
Answer: Leonardo DiCaprio

8. Who Won 2016 oscar - best actress award ?
Answer: brie Larson

9. Who Won 2016 oscar - best film ? 
Answer: Spotlight

10. Who is the winner of abel prize 2016?
Answer: Andrew Wiles( Brittan )

No comments:

Post a Comment