Q1)-First Multi- Currency Contactless Card service launched by ____.
Q2)-“Buddy” is a mobile app which aims at providing convenient and secure digital payment system to its customers, launched by which among the following banks?
Q3)-What is the minimum denomination of Treasury bills to issue in India?
Q4)-In CRAR, A stands for:
Q5)-_______ is the rate at which banks borrow funds overnight from the Reserve Bank of India (RBI) against approved government securities.
Q6)-The availability of cash and other cash-like marketable instruments that are useful in purchases and investments are commonly known as:
Q7)-What is the maximum value to be stored in a prepaid card?
Q8)-Reserve Bank of India (RBI) has constituted a committee to prepare a 5 year action plan to spread the reach of financial services across country to unbanked population. The committee will be headed by ____.
Q9)-Money lent for one day is called:
Q10)-Treasury bills or T-bills, which are money market instruments, are short term debt instruments issued by ____.
HDFC Bank
Axis Bank
ICICI Bank
SBI
Ans.- B
Q2)-“Buddy” is a mobile app which aims at providing convenient and secure digital payment system to its customers, launched by which among the following banks?
SBI
ICICI
HDFC
Axis Bank
Ans.- A
Q3)-What is the minimum denomination of Treasury bills to issue in India?
RS 20,000
Rs 25, 000
Rs 30,000
Rs 35,000
Ans.- B
Q4)-In CRAR, A stands for:
Application
Accounts
Assets
Alternate
Ans.- C
Q5)-_______ is the rate at which banks borrow funds overnight from the Reserve Bank of India (RBI) against approved government securities.
CRR
SLR
Call Money
MSF
Ans.- D
Q6)-The availability of cash and other cash-like marketable instruments that are useful in purchases and investments are commonly known as:
Cash Crunch
Liquidity
Credit
Marketability
Ans.- B
Q7)-What is the maximum value to be stored in a prepaid card?
No Limit
Rs 10,000
Rs 5,000
Rs 50,000
Ans.- D
Q8)-Reserve Bank of India (RBI) has constituted a committee to prepare a 5 year action plan to spread the reach of financial services across country to unbanked population. The committee will be headed by ____.
Nachiket Mor
KC Chakraborty
Deepak Mohanty
Anand Siha
Ans.- C
Q9)-Money lent for one day is called:
Call money
Notice money
Term Money
All of the above
Ans.- A
Q10)-Treasury bills or T-bills, which are money market instruments, are short term debt instruments issued by ____.
Reserve Bank of India
Individual Banks
Government of India
IRDA
Ans.- C
No comments:
Post a Comment