Tuesday, February 28, 2017

GK Quiz

Q1)-The slogan of ICANN is
Internet for all
One World. One Internet
The one world
We connect
Ans.- B

The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers is a nonprofit organization that is responsible for coordinating the maintenance and procedures of several databases related to the namespaces of the Internet ensuring the network's stable and secure operation.  


Q2)-The headquartered of Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) is located in
Washington D.C.
New York
Chicago
Los Angeles
Ans.- D

ICANN was created on September 18, 1998, and incorporated on September 30, 1998, in the U.S. state of California. 
It is headquartered in the Playa Vista neighborhood of Los Angeles.  


Q3)-Recently Elections of assembly polls held ( or currently going on ) in how many states ?
6
7
5
4
Ans.- C

Five states, including the country’s most populous and political crucial Uttar Pradesh, Punjab, Manipur, Goa and Uttarakhand have recently faced the poll test.

The results of these elections will announced on 11th March 2017.  


Q4)-The largest Particle Accelerator machine in the world is
Bertha
Bagger 288
Cyclotron
Hadron Collider
Ans.- D

The Large Hadron Collider (LHC) is the world's largest and most powerful particle accelerator. It first started up on 10 September 2008, and remains the latest addition to CERN's accelerator complex. The collider is contained in a circular tunnel, with a circumference of 27 kilometres (17 mi), at a depth ranging from 50 to 175 metres (164 to 574 ft) underground.
.



Q5)-Swachh Bharat survey launched in how many cities ?
600
500
575
550
Ans.- B


Q6)-Prime Minister Narendra Modi recently ( in last few months) announed Rs _____ assistance for pregnant women ?
8000
7000
6000
5000
Ans.- C


Q7)-Antonio Guterres who is appointed as ninth Secretary General of United Nations was Prime Minister of which country ?
Spain
Portugal
Austria
Germany
Ans.- B


Q8)-Which state will host the 2022 National Games ?
Meghalaya
Bihar
Odisha
Gujarat
Ans.- A


Q9)-Which cricket team has won the 2016-17 Ranji Trophy tournament?
Chhattisgarh
Gujarat
Mumbai
Tamil Naidu
Ans.- B


Q10)-‘SEZ India’ mobile app has been launched by which union ministry for special economic zones?
Ministry of Labour and Employment
Ministry of Finanace
Ministry of Commerce and Industry
Ministry of Corporate Affairs
Ans.- C


No comments:

Post a Comment