Wednesday, November 9, 2016

Reasoning Quiz - Analogy

Q1)-In each the following find out what will come in place of ? which exhibits the same relation as given
Doctor : Nurse :: ? : Follower
Employer
Leader
Worker
Manager
Ans.- B


Q2)-CUP : LIP :: BIRD : ?
BUSH
GRASS
BEAK
FOREST
Ans.- C


Q3)-Paw : Cat :: Hoof : ?
Lamb
Horse
Elephant
Lion
Ans.- B


Q4)-Dog : Bark : : Goat : ?
Bleat
Howl
Grunt
Bray
Ans.- A


Q5)-Mouse : Cat :: Fly : ?
Animal
Horse
Spider
Rat
Ans.- C


Q6)-Ornithologist : Bird :: Archealogist : ?
Islands
Mediators
Archealogy
Aquatic
Ans.- C


Q7)-Peacock : India :: Bear : ?
Australia
America
Russia
England
Ans.- C


Q8)-Carbon : Diamond :: Corundum : ?
Garnet
Ruby
Pukhraj
Pearl
Ans.- B


Q9)-Eye : Myopia :: Teeth : ?
Pyorrhoea
Cataract
Trachoma
Eczema
Ans.- A


Q10)-Hong Kong : China :: Vatican : ?
Rome
Mexico
Canada
Australia
Ans.- A


No comments:

Post a Comment