Wednesday, November 9, 2016

Computer Quiz

Q1)-A simple automated program that scans the web for specific data and inserts into a designated database.
Web mining
Web database integration
Web crawler
Web searching
Ans.- C


Q2)-A database that spreads information across different tables while maintaining links between them is referred to as
Relational database
Rotational database
Database connection
Tabular database
Ans.- A


Q3)-All the deleted files go to
Task Bar
Recycle Bin
Tool Bar
My Computer
Ans.- B


Q4)-When you are selecting a mouse for a particular computer system, what is the most important consideration?
The type of drivers that come with the mouse
The length of the mouse cord
The type of connector the mouse is equipped with
The number of buttons the mouse has
Ans.- C


Q5)-A ________ is a non-impact printer that can produce very high-quality, letter-perfect printing.
laser printer
dot-matrix printer
thermal printer
drum printer
Ans.- A


Q6)-A record of columns in DBMS is called.....
Tuple
Matrix
Field
None of these
Ans.- C


Q7)-Hackers often gain entry to a network be pretending to be at a legitimate computer?
spoofing
forging
IP spoofing
ID theft
Ans.- C


Q8)-The ...... of a threat measures its potential impact on a system?
Vulnerabilities
countermeasures
degree of harms
susceptibility
Ans.- C


Q9)-A protocol used to control the secure sending of data on the internet is ;?
SMTP
HTTPS
TCP/IP
HTTP
Ans.- B


Q10)-In a ring topology, the computer in possession of the ...... can transmit data?
packet
data
access method
Token
Ans.- D


English Quiz

Q1)-In question (1 - 4 ) choose from the word which means opposite to the given word
Terrible
Soothing
Frightening
Scaring
Delectable
Ans.- D


Q2)-Mighty
Forcible
Forceful
Weak
Tough
Ans.- C


Q3)-Widely
Spaciously
Succinctly
Narrowly
Broad based
Ans.- C


Q4)-Development
Retardation
Retrogression
Transgression
Impunity
Ans.- B


Q5)-In question (5-8) Choose the word which means same to the given word
MASSIVE
Lump sum
Strong
Little
Huge
Ans.- D


Q6)-DEFER
Indifferent
Postpone
Defy
Differ
Ans.- B


Q7)-CEASE
Begin
Create
Stop
Dull
Ans.- C


Q8)-PIOUS
Religious
Sympathetic
Afraid
Faithful
Ans.- A


Q9)-In question (9 -10 ) Find the correctly spelt word
Adulation
Adlation
Aduletion
Addulation
Ans.- A


Q10)-
Adventitus
Adventitous
Adventitious
Adventituous
Ans.- C


Quant Quiz

Q1)-The captain of a cricket team of 11 members is 26 years old and the wicket keeper is 3 years older. If the ages of these two are excluded, the average age of the remaining players is one year less than the average age of the whole team. What is the average age of the team?
23 years
24 years
25 years
None of these
Ans.- A
Let the average age of the whole team by x years.
11x - (26 + 29) = 9(x -1)
11x - 9x = 46
2x = 46
x = 23
So, average age of the team is 23 years


Q2)-Average age of boys in a class is 16 years and average age of girls is 15 years, what is the average age of all ?
15.5
15
16
Cant be determined
Ans.- D
As number of girls and boys is not given so result cant be determined


Q3)-A batsman makes a score of 87 runs in the 17th match and thus increases his average by 3. Find his average after 17th match
37
36
39
35
Ans.- C
Let the average after 17th match is x
then the average before 17th match is x-3
so 16(x-3) + 87 = 17x
x = 87 - 48 = 39


Q4)-The average of five consecutive odd numbers is 61. What is the difference between the highest and lowest numbers :
4
8
12
16
Ans.- B
Let the numbers be x, x + 2, x + 4, x + 6 and x + 8.
Then [x + (x + 2) + (x + 4) + (x + 6) + (x + 8) ] / 5 = 61.
or 5x + 20 = 305 or x = 57.
So, required difference = (57 + 8) - 57 = 8


Q5)-Average of five numbers is 27. If one number is excluded the average becomes 25. The excluded number is
35
45
55
65
Ans.- A
Number is (5*27) - (4*25) = 135-100 = 35


Q6)-In the first 10 overs of a cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?
5.5
5
6.25
7.4
Ans.- C
Runs scored in the first 10 overs = 10 × 3.2 = 32
Total runs = 282
Remaining runs to be scored = 282 - 32 = 250
Remaining overs = 40
Run rate needed =250/40=6.25


Q7)-The average weight of 8 persons increases by 2.5 kg when a new person comes in place of one of them weighing 65 kg. What might be the weight of the new person ?
70 kg
75 kg
80 kg
85 kg
Ans.- D
Total weight increased = (8 x 2.5) kg = 20 kg.
Weight of new person = (65 + 20) kg = 85 kg.


Q8)-The average age of a class of 39 students is 15 years. If the age of the teacher be included, then the average increases by 3 months. Find the age of the teacher.
20 years
25 years
28 years
30 years
Ans.- B
Total age of 39 students = (39x15) years = 585 years
Average age of 40 persons = 15 years 3 months = 61/4 years
Total age of of 40 persons = (61/4) x 40 years = 610 years
So, age of the teacher = 610 - 585 years = 25 years


Q9)-The average weight of A, B & C is 45 Kg. If the average weight of A and B be 40 Kg and that of B & C be 43 Kg than the weight of B is :
17 kg
20 kg
22 kg
31 kg
Ans.- D
Let A, B & C represent their respective weights,
then we have A+B+C = 45 x 3 = 135 ......(i)
A+B = 40 x 2 = 80 ..........(ii)
B+C = 43 x 2 = 86 ...............(iii)
Adding equation (ii) & (iii) , we get A+2B+C = 166 ...........(iv)
Subtracting equation (i) from equation (iv),
we get B = 31, So, B's weight = 31 Kg.


Q10)-A pupil's marks were wrongly entered as 83 instead of 63. Due to that the average marks for the class got increased by half. The number of pupils in the class is :
35
38
40
45
Ans.- C
Let there be x pupils in the class.
Total increase in marks = (x * 1/2) = x/2.
x/2 = (83 - 63) => x/2 = 20 => x = 40.


Reasoning Quiz - Analogy

Q1)-In each the following find out what will come in place of ? which exhibits the same relation as given
Doctor : Nurse :: ? : Follower
Employer
Leader
Worker
Manager
Ans.- B


Q2)-CUP : LIP :: BIRD : ?
BUSH
GRASS
BEAK
FOREST
Ans.- C


Q3)-Paw : Cat :: Hoof : ?
Lamb
Horse
Elephant
Lion
Ans.- B


Q4)-Dog : Bark : : Goat : ?
Bleat
Howl
Grunt
Bray
Ans.- A


Q5)-Mouse : Cat :: Fly : ?
Animal
Horse
Spider
Rat
Ans.- C


Q6)-Ornithologist : Bird :: Archealogist : ?
Islands
Mediators
Archealogy
Aquatic
Ans.- C


Q7)-Peacock : India :: Bear : ?
Australia
America
Russia
England
Ans.- C


Q8)-Carbon : Diamond :: Corundum : ?
Garnet
Ruby
Pukhraj
Pearl
Ans.- B


Q9)-Eye : Myopia :: Teeth : ?
Pyorrhoea
Cataract
Trachoma
Eczema
Ans.- A


Q10)-Hong Kong : China :: Vatican : ?
Rome
Mexico
Canada
Australia
Ans.- A


RESULT DECLARED - SSC CGLE 2016 - (Tier-I )

Dear Readers 

SSC has published the much awaited Tier-I result. 
Candidates Can check their result by using Registration no. or Roll no. 

We wish all of you "Best of Luck" for your result. 


To Check your result, CLICK HERE