Tuesday, September 27, 2016

Computer Quiz

Q1)-What is the use of video conferencing?
It is used for communication purpose
It is used for live conferencing
It is used to talk to each other
All of the above
Ans.- B


Q2)-Connectivity is similar to
Power cord
Internet
Floppy disk
Data
Ans.- A


Q3)-What is the term for the set of rules and regulations while working on internet?
Internet
Intranet
Protocol
WWW
Ans.- C


Q4)-
Ans.-


Q5)-These are the components of an Ethernet LAN except
Fibre
Access point
Coax
STP
Ans.- B


Q6)-MIME full form
Multipurpose Internet Mail Extension
Multiple Internet Mail Extension
Multidimensional Internet Mail Extension
Multipurpose Internal Mail Extension
Ans.- A


Q7)-What type of RJ45 UTP cable do you use to connect a PC's COM port to a router or switch console port?
Straight-through
Crossover cable
Crossover with a CSU/DSU
Rolled
Ans.- D


Q8)-Wi-fi stands for
Wireless Fidelity
Wireless Network
Wire-Fire
None of these
Ans.- A


Q9)-Which one of the following statement is correct for the term URL?
It is a type of programming object
It is a computer software program
It is the address of page on World Wide Web
It is an acronym for unlimited resource for learning
Ans.- C


Q10)-Gmail is owned by
Great Mail
Yahoo Mail
Google Mail
Gopher Mail
Ans.- C


No comments:

Post a Comment