Tuesday, June 27, 2017

GK Quiz - Geography

Q1)-Volcanoes that erupt frequently are known as
Active volcanoes
Extinct volcanoes
Instinct volcanoes
Dormant volcanoes
Ans.- A


Q2)-Basic lava erupts out of volcano, throwing out mainly
CO
dust
ash
all of above
Ans.- C


Q3)-what does Big Bang theory explain ?
Origin of Universe
Origin of Sun
Laws of Physics
None of above
Ans.- A


Q4)-Which planet is known as Dwarf planet ?
Mercury
Pluto
Mars
Uranus
Ans.- B


Q5)-The Brahmaputra is also called
Burlung-Buthur
Tsangpo-Brahmaputra
Yarlung Tsangpo
all of above
Ans.- D


Q6)-Which of the following does not affect the location of industries ?
Land
Entrepreneur
Infrastructure
None of above
Ans.- D


Q7)-"Titan" is satellite of
Mercury
Earth
Venus
Saturn
Ans.- D


Q8)-"Stanovoi" mountain is in
Asia
Europe
Australia
North America
Ans.- A


Q9)-Sonoran is a desert of
Europe
Africa
North America
South America
Ans.- C


Q10)-Atlas mountain is in which continent ?
Africa
Asia
Europe
Australia
Ans.- A


No comments:

Post a Comment