Monday, February 20, 2017

GK Quiz

Q1. Name the City, in which Prime Minister Narendra Modi has inaugurated Combined Commanders’ Conference conducted, recently?
Answer: Dehradun

Q2. Arogya Mitra conference on 21 January 2017 till 23 January 2017 at..?
Answer: Assam

Q3. Netaji Subhash Chandra Bose Birth Anniversary is observed on?
Answer: 23rd January

Q4. Name the Country, which has helped India's national transporter to increase the speed of its passenger trains up to 200 km per hour, recently?
Answer: Russia

Q5. A special task force (STF) for women safety meeting has been reconstituted under the Chairmanship of Lieutenant Governor (L-G) Anil Baijal, recently in which city? 
Answer: New Delhi

Q6. In which state India's first laser technology-based advanced AVMS RTO is installed, recently?
Answer: Gujarat

Q7. World famous 11-day gala festival Bargarh Dhanua Jatra has been begun on 02nd January 2017 in which state?
Answer: Odisha

Q8. The Supreme Court has removed BCCI President _____________ from their posts.
Answer: Anurag Thakur

Q9. Senior citizens will now be assured what per cent interest on their deposits up to Rs 7.5 lakh which will remain the same for next 10 years?
Answer: 8 per cent

Q10. India has successfully test-fired its home-grown long range intercontinental ______________ nuclear capable ballistic missile Agni-IV from the Abdul Kalam Wheeler Island off Odisha coast.
Answer: surface-to-surface

No comments:

Post a Comment