Q1)-Who is referred as the Father of Indian Economic Planning?
Q2)-The Khangchendzonga National Park is in
Q3)-The national calendar of India was adopted in
Q4)-The Associated Press of India , probably the first press of India was started in the year
Q5)-Vienna is situated on the banks of
Q6)-Who is credited with the invention of e-mail?
Q7)-Longest Railway Platform in India is in
Q8)-Garampani sanctuary is located at
Q9)-Koniology is ths study of
Q10)-The World Tourism Day is observed on
Jawaharlal Nehru
Sardar Vallabhai Patel
Visveswaraiyah
Radha Kant
Ans.- C
Q2)-The Khangchendzonga National Park is in
Manipur
Meghalaya
Sikkhim
Uttarakhand
Ans.- C
Q3)-The national calendar of India was adopted in
1953
1955
1957
1959
Ans.- C
Q4)-The Associated Press of India , probably the first press of India was started in the year
1905
1908
1910
1915
Ans.- C
Q5)-Vienna is situated on the banks of
Danube
Seine
Thames
Tiber
Ans.- A
Q6)-Who is credited with the invention of e-mail?
Jeffrey Bezos
Ray Tomlinson
Jerry Yang
Steve Woznik
Ans.- B
Q7)-Longest Railway Platform in India is in
Bengaluru
Chennai
Gorakhpur
Delhi
Ans.- C
Q8)-Garampani sanctuary is located at
Junagarh, Gujarat
Kohima, Nagaland
Gangtok, Sikkim
Diphu, Assam
Ans.- D
Q9)-Koniology is ths study of
Muscle Movements
Dust in relation to its effect on health
Form and Structure
Chemicals Living at molecular level
Ans.- B
Q10)-The World Tourism Day is observed on
September 23
September 25
September 26
September 27
Ans.- D
No comments:
Post a Comment