Saturday, January 14, 2017

Quant Quiz

Q1)-A bag contains 1-rupee , 50 paise and 25 paise coins in the ratio 8 : 5 :3. If the total amount of money in the box is Rs 112.50 , the number of 50 paise coins is
80
50
30
42
Ans.- B


Q2)-Rs 33630 are divided among A , B and C in such a manner that the ratio of the amount of A to that of B is 3 : 7 and the ratio of the amount of B to that of C is 6 : 5. The amount of money received by B is
Rs 14868
Rs 16257
Rs 13290
none of these
Ans.- A


Q3)-If A : B = 2 : 3 , B : C = 4 : 5 and C : D = 5 : 9 , then A : D is equal to
11 : 17
8 : 27
5 : 9
2 : 9
Ans.- B


Q4)-In a class , the number of girls is 20 % more than that of boys. The strength of the class is 66. If 4 more girls are admitted to the class , the ratio of the number of boys to that of the girls is
1 : 2
3 : 4
1 : 4
3 :5
Ans.- B


Q5)-Two numbers are in the ratio 4 : 5 and their L.C.M is 180. The smaller number is
9
15
36
45
Ans.- C


Q6)-If two times of A is equal to three times of B and also equal to four times of C , then A : B : C is
2 : 3 :4
3 : 4 : 2
6 : 4 : 3
None of these
Ans.- C


Q7)-The radii of the bases of two cylinders are in the ratio 3 : 5 and their heights in the ratio 2 : 3 . The ratio of their curved surfaces will be
2 : 5
2 : 3
5 : 3
3 : 5
Ans.- A


Q8)-In a cricket match to total number of runs scored by Sachin , Vinod and Sourav is 285. The ratio of the number of runs scored by Sachin and Sourav is 3 : 2 and that of the runs scored by Sourav and Vinod is also 3 : 2 . The number of runs scored by Sachin in that match is
135
90
60
190
Ans.- A


Q9)-The ratio of two numbers is 4 : 5 when the first is increased by 20 % and the second is decreased by 20 %, the ratio of the resulting numbers is
4 : 5
5 : 4
5 : 6
6 : 5
Ans.- D


Q10)-The bus fare and train fare of a place from Kolkata were Rs 20 and Rs 30 respectively. Train fare has been increased by 20 % and the bus fare has been increased by 10 % . The ratio of new train fare to new bus fare is
11 : 18
18 : 11
5 : 3
3 : 5
Ans.- B


No comments:

Post a Comment