Q1)-Which planet is smallest in size in solar system ?
Q2)-What is Autarchy ?
Q3)-The head quarters of world trade organisation is in
Q4)-Imperial Bank of India was old name of ?
Q5)-The acid generally stored in batteries is
Q6)-Liability- side of the balance-sheet comprises:
Q7)-In terms of area India is ____ largest area in the world
Q8)-Currency notes deposited in the currency chest are the property of ____?
Q9)-National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) was established in ?
Q10)-Bleaching action of chlorine is by
Mercury
Venus
Mars
Saturn
Ans.- A
Q2)-What is Autarchy ?
Gradual increase of economy.
Gradual decline of economy.
Self sufficiency and self reliance of economy.
Dependence of economy on external factors.
Ans.- C
Q3)-The head quarters of world trade organisation is in
Montreal
Geneva
New Jersey
Seatle
Ans.- B
Q4)-Imperial Bank of India was old name of ?
State Bank of India
United Bank of India
Central Bank of India
Punjab National Bank
Ans.- A
Q5)-The acid generally stored in batteries is
Nitric Acid
Hydrochloric Acid
Sulphuric Acid
Acetic Acid
Ans.- C
Q6)-Liability- side of the balance-sheet comprises:
Capital and reserve
Long-term liabilities
Current liabilities
All of the above
Ans.- D
Q7)-In terms of area India is ____ largest area in the world
Fifth
Sixth
Seventh
Eighth
Ans.- C
Q8)-Currency notes deposited in the currency chest are the property of ____?
Respective bank
RBI
SBI
Government of India
Ans.- B
Q9)-National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) was established in ?
1980
1981
1982
1983
Ans.- C
Q10)-Bleaching action of chlorine is by
decomposition
hydrolysis
reduction
oxidation
Ans.- A
No comments:
Post a Comment