Ginger
Garlic
Chilli
Potato
Ans.- C
All except Chilli are modified stems.
All except Chilli are modified stems.
Q2)-Choose the word which is different from the rest.
Vapour
Mist
Hailstone
Fog
Ans.- A
All except Vapour are different forms of Precipitation.
All except Vapour are different forms of Precipitation.
Q3)-Choose the word which is different from the rest.
flourish
renovate
blossom
thrive
Ans.- B
Renovate = to make new again. All other words are synonyms.
Renovate = to make new again. All other words are synonyms.
Q4)-Choose the word which is different from the rest.
Bus
Truck
Cycle
Scooter
Ans.- C
Expect Cycle all other vehicles run on fuel.
Expect Cycle all other vehicles run on fuel.
Q5)-Choose the word which is different from the rest.
Treachery
Fraud
Deceit
Morbid
Ans.- D
All except Morbid are synonymous to each other as they all mean ‘falsehood’ while ‘morbid’ means ‘diseased’.
All except Morbid are synonymous to each other as they all mean ‘falsehood’ while ‘morbid’ means ‘diseased’.
Q6)-Choose the word which is different from the rest.
Feeling
Joy
Anxiety
Anger
Ans.- A
Joy, Anxiety and Anger are all the type of Feeling. And, Feeling is a generic(or general) term.
Joy, Anxiety and Anger are all the type of Feeling. And, Feeling is a generic(or general) term.
Q7)-Choose the word which is different from the rest.
Hostel
Inn
Hotel
Club
Ans.- D
Except club, in rest people use to stay.
Except club, in rest people use to stay.
Q8)-Choose the word which is different from the rest.
Sun
Moon
Mars
Universe
Ans.- D
All except the Universe are part of Universe.
All except the Universe are part of Universe.
Q9)-Choose the word which is different from the rest.
Chameleon
Crocodile
Alligator
Locust
Ans.- D
All except Locust are reptiles, while locust is an insect
All except Locust are reptiles, while locust is an insect
Q10)-Choose the word which is different from the rest.
Kiwi
Eagle
Emu
Ostrich
Ans.- B
All except Eagle are flightless birds.
All except Eagle are flightless birds.
No comments:
Post a Comment